Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Quito
Baños
Cotacachi
Cuenca
Guayaquil
Lasso
Mindo
Otavalo
Salinas
Riobamba
In Quito
Vulkanen
El Nariz del diablo
Water (sport)
Markten
Natuur
Historisch
Galapagos kaart
Reisverslag
Isla Isabella
Santa Cruz
San Salvador
San Cristobal
Isla Fernandina
Santa Maria
Isla Marchena
Isla Espanola
Isla Pinta
Isla Genovesa
Isla Tortuga
Isla Pinzon
Isla Rabida
Isla Theodoro Wolf
Isla Darwin
El Estazione
La Cienaga
Isla de Baños
Hotel Otavalo
Otavalo Prince
Mindo Garden
Hosteria Papagayo
KLM
Iberia
SNP
Djoser
Ander Licht Reizen
ATC
Yacu Amu
Indianen
Mestiezen
Afrikanen
Vogels
Kaaimannen
Piranha's
Spinnen
Insecten
Slangen
Seizoenen
Cijfers
Reispapieren
Geld
Ziektes
Vervoer
Eten
Communicatie
Vliegtickets
Vlag
Kaart
Vrijwilligerswerk
Taalreizen
Meehelpen?
Heb je zelf informatie, tips, foto’s of een mooi verhaal over Ecuador als vakantieland? Ben je bereid dit te delen zodat andere bezoekers van deze site er hun voordeel mee kunnen doen? Stuur dan een mail met de informatie wij zullen deze dan zo snel mogelijk toevoegen.
Goedkope bladen
Backpackers - Backpackers is een tijdschrift voor avonturiers.

National Geographic Traveler - Denk je na over je volgende reisbestemming? Dan mag je de nieuwe Traveler niet missen.

Buitenleven - Hét magazine voor levensgenieters.

Reizen - Het grootste reisblad van Nederland.

Columbus - Hét nieuwe reismagazine van Nederland
Onpartijdig
Deze website is geheel gemaakt en wordt geheel gemaakt door vrijwilligers. De informatie is allemaal gebasseerd op eigen bevindingen. Op deze manier kunnen we altijd onpartijdige informatie aanbieden.
Tip van de maand
Door de huidige lage stand van de Dollar is Ecuador als vakantieland nog aantrekkelijker geworden. In tegenstelling tot veel andere Zuid Amerikaanse landen die een eigen munteenheid hebben.
Meer over Geld >>
Impressie van Ecuador
Home > Tips > Wandelen    
Waarom een wandelvakantie in Ecuador zeker op je bucketlist moet staan
Het aantal Nederlandse toeristen dat kiest voor een wandelvakantie in Ecuador neemt ieder jaar toe. Dit Zuid-Amerikaanse land is zeer in trek bij eco-toeristen vanwege het natuurschoon. Zo liggen de wereldberoemde Galapagoseilanden vlakbij. Ook op andere plekken in Ecuador kun je fantastische wandelingen maken. Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

Wandelvakantie in Ecuador

Een vakantie naar Ecuador is een onvergetelijke ervaring en hoeft helemaal niet duur te zijn. Bij Bespaardeals profiteer je regelmatig van korting op vakanties en reizen. Dit maakt het boeken van je tickets naar Zuid-Amerika alleen maar aantrekkelijker. Wel moet je in Ecuador van de natuur en wandelen houden. Het is geen standaard 'zon, zee en strand' bestemming. Koop voordat je op reis gaat dan ook een paar stevige wandelschoenen van goede kwaliteit, zodat je zowel in de natuur als in de steden geen zere voeten krijgt.

Natte en droge seizoenen

Hou rekening met de natte en droge seizoenen van Ecuador. Je kunt het beste wandelen in de Andes van juni tot september, aangezien het er dan droger is dan normaal. Ook december en januari zijn prima maanden voor een avontuurlijke tocht door Ecuador. In de maanden juni en augustus hebben de oostelijke flanken van de Andes echter last van de regen van de Amazone. Bij de Stille Oceaan kan het tussen februari en mei behoorlijk regenen.

Reisadvies

Lees voor je wandelvakantie in Ecuador altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken , om nare verrassingen te voorkomen. Zo wordt vanwege veiligheidsrisico's afgeraden om tijdens je vakantie dicht bij de grens met Colombia in de buurt te komen. Daarnaast moeten toeristen vanaf 12 september 2018 een medische reisverzekering meenemen de Galapagoseilanden.

Wandeltocht naar de hellingen van Chimborazo en Cotopaxi

Ecuador staat bekend om de zeer diverse natuur, die je prima per voet kunt ontdekken. Het land heeft diverse wandelgebieden in de jungle en op grote hoogte. Zo is een tocht op naar hellingen van de Chimborazo en de Cotopaxi zeker aan te raden. Vanwege hun hoogte hebben deze vulkanen van de Ecuadoraanse bevolking de bijnaam 'de besneeuwde Andesreuzen' gekregen. Bijzonder genoeg blijft de sneeuw op de top van deze vulkanen altijd liggen. Het meest bekende pad op de Cotopaxi vulkaan loopt naar de Jose Rivas hut op 4800 meter hoogte. Vanaf daar heb je een adembenemend uitzicht, maar hou wel rekening met hoogteziekte. De tocht is zwaar, en daarom alleen geschikt voor vakantiegangers met een goede gezondheid. Cultuur snuiven in de hoofdstad Quito Als wandelaar hoef je natuurlijk niet alleen de natuur te verkennen. Ecuador heeft een aantal steden waar je urenlang kunt wandelen zonder je te vervelen. Zo zou je onder leiding van een lokale gids de hoofdstad Quito kunnen verkennen. Het ligt maar liefst 2800 meter boven zeeniveau en is de op een na hoogstgelegen hoofdstad ter wereld. Een gids aan te raden omdat hij of zij bij alle mooie plekken in de stad wel iets weet te vertellen.

Geschiedenis van Quito

De geschiedenis van Quito gaat eeuwen terug. De stad is gebouwd op de ruines van een oude Indianenstad, die door de komst van de Spanjaarden werd verwoest. Het waren echter niet de Spanjaarden, maar de Inca's zelf die de stad verwoestten. Tijdens een wandeling door het oude stadscentrum kom je veel sporen van het verleden tegen. Vergaap je bijvoorbeeld aan diverse adembenemende bouwwerken uit de koloniale tijd. Deze historische gebouwen zijn met name te vinden rondom de Plaza de la Independencia, het centrale plein van Quito.

Adembenemend uitzicht vanaf El Panecillo

Wie verder wandelt naar het zuiden van de stad komt waarschijnlijk een grote heuvel genaamd El Panecillo tegen. Aan de top heb je een schitterend uitzicht over de historische stad Quito. Trek voor je ontdekkingstocht in Quito een paar stevige wandelschoenen aan, want waarschijnlijk zul je een flink aantal kilometers lopen. Vergeet daarnaast niet om voldoende water mee te nemen, want soms kunnen de temperaturen in Ecuador flink oplopen. De gemiddelde temperatuur in het land is 30 graden. In Quito is het vanwege de hoge ligging meestal iets koeler, rond de 18 graden.

Unieke diersoorten op de Galapagoseilanden

Een van de grootste toeristische trekpleisters van Zuid-Amerika ligt anderhalf uur van Ecuador vandaan: de Galapagoseilanden. Deze eilandengroep in de Stille Oceaan, wereldberoemd geworden door de evolutietheorie van Charles Darwin, is zeer geliefd onder wandelaars en natuurliefhebbers. Op de verschillende eilandjes, zoals Isla Fernandina, leven diverse inheemse diersoorten die je nergens anders ter wereld tegenkomt. Zo spot je er misschien wel reuzenschildpadden en zeeleguanen. Deze bijzondere bestemming verdient op zichzelf dan ook een plekje op je bucketlist!
Externe links
Reisverzekeringen
Doorlopende 4 seizoenen Reis en annuleringsverzekering