Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Quito
Ba�os
Cotacachi
Cuenca
Guayaquil
Lasso
Mindo
Otavalo
Salinas
Riobamba
In Quito
Vulkanen
El Nariz del diablo
Water (sport)
Markten
Natuur
Historisch
Galapagos kaart
Reisverslag
Isla Isabella
Santa Cruz
San Salvador
San Cristobal
Isla Fernandina
Santa Maria
Isla Marchena
Isla Espanola
Isla Pinta
Isla Genovesa
Isla Tortuga
Isla Pinzon
Isla Rabida
Isla Theodoro Wolf
Isla Darwin
El Estazione
La Cienaga
Isla de Ba�os
Hotel Otavalo
Otavalo Prince
Mindo Garden
Hosteria Papagayo
KLM
Iberia
SNP
Djoser
Ander Licht Reizen
ATC
Yacu Amu
Indianen
Mestiezen
Afrikanen
Vogels
Kaaimannen
Piranha's
Spinnen
Insecten
Slangen
Seizoenen
Cijfers
Reispapieren
Geld
Ziektes
Vervoer
Eten
Communicatie
Vliegtickets
Vlag
Kaart
Vrijwilligerswerk
Taalreizen
Meehelpen?
Heb je zelf informatie, tips, foto’s of een mooi verhaal over Ecuador als vakantieland? Ben je bereid dit te delen zodat andere bezoekers van deze site er hun voordeel mee kunnen doen? Stuur dan een mail met de informatie wij zullen deze dan zo snel mogelijk toevoegen.
Goedkope bladen
Backpackers - Backpackers is een tijdschrift voor avonturiers.

National Geographic Traveler - Denk je na over je volgende reisbestemming? Dan mag je de nieuwe Traveler niet missen.

Buitenleven - H�t magazine voor levensgenieters.

Reizen - Het grootste reisblad van Nederland.

Columbus - H�t nieuwe reismagazine van Nederland
Onpartijdig
Deze website is geheel gemaakt en wordt geheel gemaakt door vrijwilligers. De informatie is allemaal gebasseerd op eigen bevindingen. Op deze manier kunnen we altijd onpartijdige informatie aanbieden.
Tip van de maand
Door de huidige lage stand van de Dollar is Ecuador als vakantieland nog aantrekkelijker geworden. In tegenstelling tot veel andere Zuid Amerikaanse landen die een eigen munteenheid hebben.
Meer over Geld >>
Impressie van Ecuador
Home    

San Salvador / Santiago

San Salvador, ook wel Santiago of James Island genoemd is 585 km/2 groot en heeft een maximum hoogte 907 meter. Het aangezich van het eiland wordt gedomineerd door twee vulkanen. Zeeleguanen, Zeeleeuwen, Zeehonden, schildpadden, flamingos, dolfijnen en haaien zijn op of om het eiland te vinden. Ook zijn er een groot aantal geiten en varkens op het eiland. Deze laatstgenoemde dieren zijn ooit door mensen op het eiland geintroduceerd en hebben veel schade toegebracht aan de lokale flora en fauna. De Darwinvink en de Galapagos Havik zijn ook vaak te zien evenals een kolonie zeehonden. Bij de Sullivan baai kun je een recente traagstromende lavastroom bewonderen.
Puerto Egas aan de westkant van het eiland is een van de mooiste plaatsen. Je vindt er een lange lavakust waar georedeerde rots formaties onderdak bieden aan verschillende soorten dieren. Zeeleguanen liggen er te zonnen terwijl landleguanen zich voeden aan algen. De tijdelijke bassins langs de kust bevatten veel krabbetjes waar weer er allerlei types roofdieren op af komen. Wanneer je het pad langs de kust wat verder volgt kun je zeeleeuwen tegenkomen. Puerto Egas is niet alleen een perfecte plaats om foto's te nemen maar om te snorkelen kun je er ook goed terecht, je kunt hier veel verschillende soorten tropische vissen zien.
De Sullivan baai is een trekpleister voor iedereen die gefascineerd is in geologie en vulkanen. Je kunt prachtig over de relatief nieuwe (wel afgekoelde) lava stromen lopen. Je vindt er ook twee stranden waar schilpadden eieren leggen.
Bij Cousin's Rock vind je een populaire duikplek aan de oostkant van het eiland. Het is een driehoekige rots van verschillende lagen vulkanisch gesteente die ongeveer 10m uit het water steekt.
De James baai werd vroeger gebruikt door piraten als aanlegplaats. In de omgevind was voldoende brandhout, vers water, zout en schildpadden aanwezig om in de eerste levensbehoefte te voldoen.
De piraten overvielen de spaanse Galjoenen om het goud uit Zuid Amerika te onderscheppen op de terugweg naar Spanje. Er gaan nog steeds verhalen in de ronde over verloren schatten die ergens op de Galapagos eilanden verborgen liggen.