Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Quito
Baños
Cotacachi
Cuenca
Guayaquil
Lasso
Mindo
Otavalo
Salinas
Riobamba
In Quito
Vulkanen
El Nariz del diablo
Water (sport)
Markten
Natuur
Historisch
Galapagos kaart
Reisverslag
Isla Isabella
Santa Cruz
San Salvador
San Cristobal
Isla Fernandina
Santa Maria
Isla Marchena
Isla Espanola
Isla Pinta
Isla Genovesa
Isla Tortuga
Isla Pinzon
Isla Rabida
Isla Theodoro Wolf
Isla Darwin
El Estazione
La Cienaga
Isla de Baños
Hotel Otavalo
Otavalo Prince
Mindo Garden
Hosteria Papagayo
KLM
Iberia
SNP
Djoser
Ander Licht Reizen
ATC
Yacu Amu
Indianen
Mestiezen
Afrikanen
Vogels
Kaaimannen
Piranha's
Spinnen
Insecten
Slangen
Seizoenen
Cijfers
Reispapieren
Geld
Ziektes
Vervoer
Eten
Communicatie
Vliegtickets
Vlag
Kaart
Vrijwilligerswerk
Taalreizen
Meehelpen?
Heb je zelf informatie, tips, foto’s of een mooi verhaal over Ecuador als vakantieland? Ben je bereid dit te delen zodat andere bezoekers van deze site er hun voordeel mee kunnen doen? Stuur dan een mail met de informatie wij zullen deze dan zo snel mogelijk toevoegen.
Onpartijdig
Deze website is geheel gemaakt en wordt geheel gemaakt door vrijwilligers. De informatie is allemaal gebasseerd op eigen bevindingen. Op deze manier kunnen we altijd onpartijdige informatie aanbieden.
Tip van de maand
Door de huidige lage stand van de Dollar is Ecuador als vakantieland nog aantrekkelijker geworden. In tegenstelling tot veel andere Zuid Amerikaanse landen die een eigen munteenheid hebben.
Meer over Geld >>
Impressie van Ecuador
Home > Bezienswaardigheden en trips > Vulkanen    
Vulkanen
Ecuador ligt in een vulkanisch erg actief gebied. Wanneer je de hooglanden doorkruist zie je bijna altijd wel één of meerdere vulkanen opdoemen. Deze vulkanen verschillen onderling door hun vorm, hoogte en leeftijd. Zo is elke vulkaan weer een attractie op zich.
Cuicocha
Het kratermeer van Cuicocha ligt dichtbij de dorpen Ottavalo en Cottacachi. Het kratermeer is erg mooi en ligt gunstig. Het is mogelijk om over de kraterwand te lopen en zodoende om het meer te lopen. Er wordt wel veel gewaarschuwd dat het moeilijk is om tijdens de rondwandeling het water te bereiken aangezien de binnenkant van de krater dichtbegroeid is. De rondwandeling zelf is wel een fikse wandeling waar wel een groot gedeelte van de dag voor uitgetrokken moet worden. Het meer is goed te bereiken via de weg. Wanneer men met het openbaar vervoer gaat kan men het beste naar Cottacachi reizen en daar één van de vele lokale chauffeurs vragen om tegen betaling van enkele dollars naar het meer gebracht te worden. Voor de toegang tot het park waarin het kratermeer ligt dienen ook enkele dollars betaald te worden.

Cuicocha vulkaan met kratermeer
Cotopaxi

De Cotopaxi is de hoogste actieve vulkaan ter wereld en is naast de Condor hét symbool van Ecuador. De driehoekige vulkaan is precies de vorm die door velen verwacht wordt bij een vulkaan. Door de grote hoogte (5,911 m) is de top van de Cotopaxi bedekt met sneeuw. De omgeving van de Cotopaxi is droog en dor en wordt bevolkt door enkele kuddes wilde paarden. Ook is de kans aanwezig dat je hier een Condor ziet. De omgeving van de Cotopaxi is gevormd door de meest recente uitbarsting in het begin van de 20e eeuw. Grote modderstromen bedolven toen de omgeving. Er zijn verschillende soorten excursies mogelijk om de Cotopaxi te beklimmen of te bezichtigen. Het is mogelijk om de top te bereiken. Het meest gebruikelijk is om dan in een hotel te overnachten dat op zo'n 4600 meter hoogte op de berg staat. 'S nachts wordt dan onder begeleiding van een gids aan het laatste stuk begonnen. Voor de beklimming hoeft men geen ervaren bergbeklimmer te zijn maar de beklimming dient zeker niet onderschat te worden. De grote hoogte en soms extreme temperaturen kunnen fatale gevolgen hebben!
Een iets minder gevaarlijke manier om van de Cotopaxi te genieten is een rit naar boven. Met een redelijke conditie (en een lichaam dat al enigszins geacclimatiseerd is) is vanaf de parkeerplaats het begin van de gletsjers te bereiken. Voor de tocht naar beneden kan weer gebruik gemaakt worden van de auto maar een stuk spectaculairder is om de afdaling per mountainbike te doen.

tips:
Fiets Actief - 4 nummers voor EUR 9.95

Cotopaxi vulkaan

Ruminahui
Op rondreis door Ecuador zal zeker de Ruminahui enkele malen te zien zijn. De Ruminahui ziet er op het eerste gezicht niet al te spectaculair. Het betreft hier een erg oude vulkaan die in het verleden min of meer "ontploft" is bij een uitbarsting. De overblijfselen vormen een grillig geheel. Door het grillige uiterlijk heeft deze vulkaan ook zijn naam te danken. Ruminahui betekent vrij vertaal "stenen gezicht". Met enige fantasie is dan ook een gezicht te herkennen in de vulkaan.

Ruminahui vulkaa
Cayambe
De Cayambe is, na de Chimborazo de Cotopaxi en de derde top van Ecuador met zijn 5790m en gletsjers is deze erg indrukwekkend.

Cayambe vulkaan
Chimborazo
De Chimborazo (6,310 m) is de hoogste berg van Ecuador. 6,310 m). De top van de Chimborazo is het punt op aarde dat zich het verste van het centrum van de aarde bevindt. Dit komt door de hoogte, de lokatie dichtbij de evenaar en de ronding van de aarde.

Chimborazo vulkaan
Tungurahua
De Tungurahua is een stratovulkaan met een steile helling. De vorm van de vulkaan is een bijna perfecte kegel die bijna 5016 m. hoog is. Op de hellingen van de vulkaan verbouwt men gewassen en vindt men een aantal kleine plaatsjes en het grotere toeristische Baños. Deze plaatsen zijn in meerdere of mindere mate beinvloed door de recente uitbarstingen.

Tungurahua vulkaan in eruptie

Eerdere uitbarstingen onstonden vanuit de krater op de top. Sommige uitbarstingen gingen gepaard met explosies, lava stromen en pyroplastische uitbarstingen die de bewoonde gebieden bereikten. In het verleden is de vulkaan meerdere keren onverwacht en hevig tot uitbarsting gekomen. In 1999 is de eerder besneeuwde top geheel leeg gesmolten door de toegenomen vulkanische activiteit.

Vulkanen bekijken in Ecuador?