Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Quito
Baños
Cotacachi
Cuenca
Guayaquil
Lasso
Mindo
Otavalo
Salinas
Riobamba
In Quito
Vulkanen
El Nariz del diablo
Water (sport)
Markten
Natuur
Historisch
Galapagos kaart
Reisverslag
Isla Isabella
Santa Cruz
San Salvador
San Cristobal
Isla Fernandina
Santa Maria
Isla Marchena
Isla Espanola
Isla Pinta
Isla Genovesa
Isla Tortuga
Isla Pinzon
Isla Rabida
Isla Theodoro Wolf
Isla Darwin
El Estazione
La Cienaga
Isla de Baños
Hotel Otavalo
Otavalo Prince
Mindo Garden
Hosteria Papagayo
KLM
Iberia
SNP
Djoser
Ander Licht Reizen
ATC
Yacu Amu
Indianen
Mestiezen
Afrikanen
Vogels
Kaaimannen
Piranha's
Spinnen
Insecten
Slangen
Seizoenen
Cijfers
Reispapieren
Geld
Ziektes
Vervoer
Eten
Communicatie
Vliegtickets
Vlag
Kaart
Vrijwilligerswerk
Taalreizen
Meehelpen?
Heb je zelf informatie, tips, foto’s of een mooi verhaal over Ecuador als vakantieland? Ben je bereid dit te delen zodat andere bezoekers van deze site er hun voordeel mee kunnen doen? Stuur dan een mail met de informatie wij zullen deze dan zo snel mogelijk toevoegen.
Goedkope bladen
Backpackers - Backpackers is een tijdschrift voor avonturiers.

National Geographic Traveler - Denk je na over je volgende reisbestemming? Dan mag je de nieuwe Traveler niet missen.

Buitenleven - Hét magazine voor levensgenieters.

Reizen - Het grootste reisblad van Nederland.

Columbus - Hét nieuwe reismagazine van Nederland
Onpartijdig
Deze website is geheel gemaakt en wordt geheel gemaakt door vrijwilligers. De informatie is allemaal gebasseerd op eigen bevindingen. Op deze manier kunnen we altijd onpartijdige informatie aanbieden.
Tip van de maand
Door de huidige lage stand van de Dollar is Ecuador als vakantieland nog aantrekkelijker geworden. In tegenstelling tot veel andere Zuid Amerikaanse landen die een eigen munteenheid hebben.
Meer over Geld >>
Impressie van Ecuador
Home > Bezienswaardigheden en trips > Natuur    
Natuur(reservaten)
Ecuador is een erg afwisselend land. De natuur is daar zeker geen uitzondering op. In de hooggebergte vindt je al erg verschillende soorten natuur. Zo vindt je in het hooggebergte alleen al nevelwouden, Paramo en Woestijnachtige omgevingen. Daarnaast is er natuurlijk ook nog de Amazone en de kust.

Tips:
Buitenleven - 8 nummers voor EUR 20.00
National Geographic - De wereld blijft je verbazen!
Bloemen & Planten - 6 nummers voor EUR 17.50
Paramo El Angel
In noord Ecuador vlakbij de Columbiaanse grens vindt je het natuurgebied (natuurreservaat) El Angel. El Angel is een zogenaamde Paramo. De Paramo is een gebied dat zich boven de boomgrens bevindt. Door de voortdurende mist en regenval is het in een Paramo erg nat. Doordat de paramo zo hoog ligt is het overdag erg warm door de zon, 's nachts is het juist erg koud door de hoge ligging. De enorme schommelingen in de temperatuur gecombineerd met het natte klimaat maken de Paramo tot de meest extreme leefomgeving ter wereld. Ondanks het extreme klimaat vinden enkele planten hier toch een goede leefomgeving. De Paramo van El Angel staat bekend om de bijzondere espeletia's die er in vele getale groeien. De aanblik van dit rare stukje natuur is uniek te noemen en zeker een aanrader.

Paramo El Angel

Espeletia Paramo
Amazone Cuyabeno
Een groot gedeelte van Ecuador wordt bedekt door het Amazone woud. Je kunt dan ook veel excursies boeken naar verschillende gedeeltes. De keuze hangt vooral af van de tijd die je hebt, de financiën, en hoeveel luxe je kunt ontberen. Persoonlijk vindt ik de keuze om naar Cuyabeno te gaan een goede mix van deze variabelen. Cuyabeno is de plek waar de meeste toeristen heengaan. Hierdoor is het goed te betalen en zijn de faciliteiten goed geregeld. De natuur is nog ongerept en er zijn genoeg wilde dieren te zien. De reis naar Cuyabeno gaat bijna altijd langs Lago Agrio. Deze oliestad is te bereiken per bus of per vliegtuig. Van hieruit ga je dan meestal per bus/auto en kano naar Cuyabeno.

Bananen in de Amazone

Vloedbossen in de Amazone
Amazone Misahualli
Misahualli was voorheen de plek waar de meeste toeristen heengingen om de Amazone te beleven. Door de grote aantallen toeristen en overbejaging is het aantal dieren in het park Misahualli drastisch afgenomen. Hierdoor is de ervaring in Misahualli niet meer zo wild en authentiek als deze eens was. De voordelen zijn dat Misahualli relatief goedkoop is en goed te bereiken.

Amazone
Nevelwouden
Een nevelwoud is grofweg omschreven een regenwoud op grote hoogte. Door de grote hoogte en lagere temperaturen is de begroeiing hier anders dan in de Amazone. De nevelwouden danken hun naam aan de mist die bijna altijd deze bossen bedekt. De nevelwouden zijn verspreid door heel Ecuador te vinden en meestal makkelijk te bezoeken. Eén specifiek reservaat wil ik er graag uitlichten. Vlakbij Quito ligt het Reserva Ecologica Yanacocha, een klein reservaat dat niet al te veel bekendheid geniet. Je kunt er echter prachtig rondwandelen waarbij je de kolibries haast van je af moet slaan.

Nevelwoud
Andes
Hoewel de Andes er voornamelijk dor en kaal uitziet is het toch erg mooi om te bezoeken. De enorme hoogtes, het ruige landschap en de vulkanen zorgen voor een spectaculaire omgeving. De Andes beslaat natuurlijk een groot deel van Ecuador, wanneer je de Andes ongerept wilt meemaken kun je het beste naar een nationaal park gaan. Deze parken zijn het mooiste rondom enkele grote vulkanen in Ecuador zoals de Cotopaxi, de Cayambe en de Chimborazo.

Uitzicht vanaf de Cotopaxi vulkaan

Uitzicht vanaf El Nariz De Diablo
Vlindertuin Mindo
Wanneer je Mindo bezoekt is het aan te raden om ook een bezoek te brengen aan de lokale vlindertuin. Niet al te spectaculair maar zeker leuk genoeg om een kijkje te gaan nemen. Ook de lunchroom is aan te raden. De vlindertuin is te vinden in het verlengde van de hoofdstraat van Mindo.

www.mariposasdemindo.com

Vlindertuin in Mindo

Vlindertuin in Mindo