Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Quito
Baños
Cotacachi
Cuenca
Guayaquil
Lasso
Mindo
Otavalo
Salinas
Riobamba
In Quito
Vulkanen
El Nariz del diablo
Water (sport)
Markten
Natuur
Historisch
Galapagos kaart
Reisverslag
Isla Isabella
Santa Cruz
San Salvador
San Cristobal
Isla Fernandina
Santa Maria
Isla Marchena
Isla Espanola
Isla Pinta
Isla Genovesa
Isla Tortuga
Isla Pinzon
Isla Rabida
Isla Theodoro Wolf
Isla Darwin
El Estazione
La Cienaga
Isla de Baños
Hotel Otavalo
Otavalo Prince
Mindo Garden
Hosteria Papagayo
KLM
Iberia
SNP
Djoser
Ander Licht Reizen
ATC
Yacu Amu
Indianen
Mestiezen
Afrikanen
Vogels
Kaaimannen
Piranha's
Spinnen
Insecten
Slangen
Seizoenen
Cijfers
Reispapieren
Geld
Ziektes
Vervoer
Eten
Communicatie
Vliegtickets
Vlag
Kaart
Vrijwilligerswerk
Taalreizen
Meehelpen?
Heb je zelf informatie, tips, foto’s of een mooi verhaal over Ecuador als vakantieland? Ben je bereid dit te delen zodat andere bezoekers van deze site er hun voordeel mee kunnen doen? Stuur dan een mail met de informatie wij zullen deze dan zo snel mogelijk toevoegen.
Goedkope bladen
Backpackers - Backpackers is een tijdschrift voor avonturiers.

National Geographic Traveler - Denk je na over je volgende reisbestemming? Dan mag je de nieuwe Traveler niet missen.

Buitenleven - Hét magazine voor levensgenieters.

Reizen - Het grootste reisblad van Nederland.

Columbus - Hét nieuwe reismagazine van Nederland
Onpartijdig
Deze website is geheel gemaakt en wordt geheel gemaakt door vrijwilligers. De informatie is allemaal gebasseerd op eigen bevindingen. Op deze manier kunnen we altijd onpartijdige informatie aanbieden.
Tip van de maand
Door de huidige lage stand van de Dollar is Ecuador als vakantieland nog aantrekkelijker geworden. In tegenstelling tot veel andere Zuid Amerikaanse landen die een eigen munteenheid hebben.
Meer over Geld >>
Impressie van Ecuador
Home > Dieren > Insecten    

Insecten in Ecuador en insectwerende kleding

Vooral in de vochtige gedeeltes van Ecuador kom je veel insecten tegen. Muggen, Wespen, vliegen en andere insecten zijn overal en kunnen ziektes meedragen zoals Malaria, Dengue en Lyme. Vaak wordt aangeraden om voor vertek al malaria pillen te slikken. Hou er rekening mee dat je met deze pillen niet beschermt bent tegen andere ziektes en aandoeningen. Het is dan ook aan te raden om naast medicatie ook op zijn minst een insect werend middel te gebruiken.

Tegenwoordig bestaat er insect werende kleding die vergeleken met een spray een veel hogere beschermingsfactor biedt. Afhankelijk van de activeiteiten die je gaat volgen kun je insect werende sokken, broeken en bovenkleding dragen. Wanneer je in Nederland insect werende kleding wilt kopen is het een goede tip om op zoek te gaan naar Anti teek kleding. Deze kleding biedt de hoogste beschermingsfactor.

De teekwerende kleding heeft een hogere beschermingsfactor omdat deze kleding een insect onschadelijk moet maken (knock down effect) in tegenstelling tot middeltjes die zich bijvoorbeeld richten op voorkoming van een muggenbeet. Omdat een mug vliegt zal deze eerder geneigd zijn verdreven (weg te vliegen) te worden door een middeltje. Een lopend insect komt op de kleding terecht en gaat - ondank de werking van veel middeltjes - op zoek naar een betere plek (meestal omhoog). Kleding met een knock down effect zorgt ervoor dat het insect verlamt raakt en afvalt.

In de Amazone slaapt bijna iedereen onder een musiektennet want een groot deel van de insecten is 's nachts uiters actief.

kakkerlak

libelle