Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Quito
Baños
Cotacachi
Cuenca
Guayaquil
Lasso
Mindo
Otavalo
Salinas
Riobamba
In Quito
Vulkanen
El Nariz del diablo
Water (sport)
Markten
Natuur
Historisch
Galapagos kaart
Reisverslag
Isla Isabella
Santa Cruz
San Salvador
San Cristobal
Isla Fernandina
Santa Maria
Isla Marchena
Isla Espanola
Isla Pinta
Isla Genovesa
Isla Tortuga
Isla Pinzon
Isla Rabida
Isla Theodoro Wolf
Isla Darwin
El Estazione
La Cienaga
Isla de Baños
Hotel Otavalo
Otavalo Prince
Mindo Garden
Hosteria Papagayo
KLM
Iberia
SNP
Djoser
Ander Licht Reizen
ATC
Yacu Amu
Indianen
Mestiezen
Afrikanen
Vogels
Kaaimannen
Piranha's
Spinnen
Insecten
Slangen
Seizoenen
Cijfers
Reispapieren
Geld
Ziektes
Vervoer
Eten
Communicatie
Vliegtickets
Vlag
Kaart
Vrijwilligerswerk
Taalreizen
Meehelpen?
Heb je zelf informatie, tips, foto’s of een mooi verhaal over Ecuador als vakantieland? Ben je bereid dit te delen zodat andere bezoekers van deze site er hun voordeel mee kunnen doen? Stuur dan een mail met de informatie wij zullen deze dan zo snel mogelijk toevoegen.
Goedkope bladen
Backpackers - Backpackers is een tijdschrift voor avonturiers.

National Geographic Traveler - Denk je na over je volgende reisbestemming? Dan mag je de nieuwe Traveler niet missen.

Buitenleven - Hét magazine voor levensgenieters.

Reizen - Het grootste reisblad van Nederland.

Columbus - Hét nieuwe reismagazine van Nederland
Onpartijdig
Deze website is geheel gemaakt en wordt geheel gemaakt door vrijwilligers. De informatie is allemaal gebasseerd op eigen bevindingen. Op deze manier kunnen we altijd onpartijdige informatie aanbieden.
Tip van de maand
Door de huidige lage stand van de Dollar is Ecuador als vakantieland nog aantrekkelijker geworden. In tegenstelling tot veel andere Zuid Amerikaanse landen die een eigen munteenheid hebben.
Meer over Geld >>
Impressie van Ecuador
Home > Tips > Vrijwilligerswerk    
Vrijwilligerswerk
Wanneer je geinteresseerd bent in vrijwilligerswerk (evt. in combinatie met een taalreis) dan volgt hier een impressie van enkele projecten.
Stichting “Jesús Divino Preso”
"In Ecuador delen veel kinderen, wegens gebrek aan alternatieve opvang, de gevangenschap en de strafuitvoering met hun vader of moeder en leven dus permanent in de gevangenis.
De omstandigheden in Ecuadoriaanse gevangenissen zijn schrikbarend.
De Stichting“Jesús Divino Preso” zet zich in om deze kinderen uit de gevangenissen te halen en hen een tijdelijk tehuis te geven waar zij gezonde voeding, aandacht, scholing en een gevoel van eigenwaarde krijgen; allemaal elementen die noodzakelijk zijn voor een evenwichtige ontwikkeling van een kind. De stichting tracht de kinderen waarden en normen als: liefde, sociaal recht, geloof in de toekomst, plichtsgevoel en eerlijkheid bij te brengen."
Niñez Y Vida
"Deze organisatie bestaat 20 jaar en is werkzaam in verschillende wijken in Quito. Er is zeer zeker behoefte aan vrijwilligers met een ambachtelijke achtergrond, als timmerman, elektriciën, schilder, costumière, kok om de oudere kinderen te begeleiden in het leren van een vak. Aan het begin vindt een gesprek plaats met de vrijwilliger om te bepalen waar de wensen en de krachten liggen van de vrijwilliger. Na 3 weken zullen de ervaringen geëvalueerd worden."
Morning Star Foundation
"Morning Star helpt kansarme kinderen en volwassenen en begeleidt hen in de moeilijke omstandigheden waarin zij verkeren. Het doel is om de kansarme kinderen en volwassenen bewust te maken van hun innerlijke kracht, creativiteit en geluk die in ieder mens aanwezig is en dat te gebruiken voor het besef van hun eigenwaarde en mogelijkheden voor hun toekomst in de maatschappij. Hulp wordt geboden op gebied van gezondheid, educatie en milieu. Morning Star heeft in zes steden verschillende projecten."

Deze impressie van enkele vrijwilligersprojecten is afkomstig van www.s-l-t.com. Mocht je geinteresseerd zijn kun je deze en andere projecten terugvinden op de website.