Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Quito
Baños
Cotacachi
Cuenca
Guayaquil
Lasso
Mindo
Otavalo
Salinas
Riobamba
In Quito
Vulkanen
El Nariz del diablo
Water (sport)
Markten
Natuur
Historisch
Galapagos kaart
Reisverslag
Isla Isabella
Santa Cruz
San Salvador
San Cristobal
Isla Fernandina
Santa Maria
Isla Marchena
Isla Espanola
Isla Pinta
Isla Genovesa
Isla Tortuga
Isla Pinzon
Isla Rabida
Isla Theodoro Wolf
Isla Darwin
El Estazione
La Cienaga
Isla de Baños
Hotel Otavalo
Otavalo Prince
Mindo Garden
Hosteria Papagayo
KLM
Iberia
SNP
Djoser
Ander Licht Reizen
ATC
Yacu Amu
Indianen
Mestiezen
Afrikanen
Vogels
Kaaimannen
Piranha's
Spinnen
Insecten
Slangen
Seizoenen
Cijfers
Reispapieren
Geld
Ziektes
Vervoer
Eten
Communicatie
Vliegtickets
Vlag
Kaart
Vrijwilligerswerk
Taalreizen
Meehelpen?
Heb je zelf informatie, tips, foto’s of een mooi verhaal over Ecuador als vakantieland? Ben je bereid dit te delen zodat andere bezoekers van deze site er hun voordeel mee kunnen doen? Stuur dan een mail met de informatie wij zullen deze dan zo snel mogelijk toevoegen.
Goedkope bladen
Backpackers - Backpackers is een tijdschrift voor avonturiers.

National Geographic Traveler - Denk je na over je volgende reisbestemming? Dan mag je de nieuwe Traveler niet missen.

Buitenleven - Hét magazine voor levensgenieters.

Reizen - Het grootste reisblad van Nederland.

Columbus - Hét nieuwe reismagazine van Nederland
Onpartijdig
Deze website is geheel gemaakt en wordt geheel gemaakt door vrijwilligers. De informatie is allemaal gebasseerd op eigen bevindingen. Op deze manier kunnen we altijd onpartijdige informatie aanbieden.
Tip van de maand
Door de huidige lage stand van de Dollar is Ecuador als vakantieland nog aantrekkelijker geworden. In tegenstelling tot veel andere Zuid Amerikaanse landen die een eigen munteenheid hebben.
Meer over Geld >>
Impressie van Ecuador
Home    
Floreana / Santa Maria
Dit eiland, ook wel Floreana of Charles genoemd was het eerste bewoonde eiland van het archipel en heeft een interessante (menselijke) geschiedenis. Het mysterie bevat de dood van verschillende bewoners die nog steeds niet zijn opgelost. Het volledige verhaal is te lezen in het boek "Floreana" van Margaret Wittmer.
Asilo de la Paz is een berg die veel bezoekers trekt. De berg ligt een paar kilometers landinwaarts vanaf Puerto Velasco. Omdat er zoet water te vinden is, werd dit gebied bevolkt door de eerste bewoners van de Galapagos Eilanden, in de nabijgelegen grotten vonden ze beschutting.
Aan de noordkust van het eiland vindt je Post Office Bay. In het begin van de 19e eeuw begonnen walviswaarders hier post achter te laten in een vat. Ze namen eerder achtergelaten brieven van andere zeevaarders mee wanneer ze onderweg waren naar het adres op de brief. Deze traditie wordt vandaag de dag voortgezet door toeristen. Hier in de buurt ligt een lava grot waar je in kunt klimmen.
Punta Cormorant is een licht groen gekleurd strand met een zeeleeuwen kolonie. Het pad daalt af naar een lagune waar veel flamingos en andere vogels voorkomen. Het pad leidt vervolgens naar een prachtig wit zandstrand. Hier kun je zwemmen tussen de haaien en roggen. Van december tot maart gebruiken schildpadden dit strand om hun eieren te leggen.
Eén van de mooiste plaatsen om te snorkelen is Corona del Diabolo (de duivelskroon), een half ondergelopen krater. De binnenkant is zanderig en beschermd tegen de golven. Aan de buitenkant kan de stroming redelijk sterk zijn. Er zijn verschillende tunnels onder water die onderzocht kunnen worden. De omgeving wordt bevolkt door verscheidene tropische vissen, zeeschildpadden en soms kom je er ook haaien tegen.