Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Quito
Baños
Cotacachi
Cuenca
Guayaquil
Lasso
Mindo
Otavalo
Salinas
Riobamba
In Quito
Vulkanen
El Nariz del diablo
Water (sport)
Markten
Natuur
Historisch
Galapagos kaart
Reisverslag
Isla Isabella
Santa Cruz
San Salvador
San Cristobal
Isla Fernandina
Santa Maria
Isla Marchena
Isla Espanola
Isla Pinta
Isla Genovesa
Isla Tortuga
Isla Pinzon
Isla Rabida
Isla Theodoro Wolf
Isla Darwin
El Estazione
La Cienaga
Isla de Baños
Hotel Otavalo
Otavalo Prince
Mindo Garden
Hosteria Papagayo
KLM
Iberia
SNP
Djoser
Ander Licht Reizen
ATC
Yacu Amu
Indianen
Mestiezen
Afrikanen
Vogels
Kaaimannen
Piranha's
Spinnen
Insecten
Slangen
Seizoenen
Cijfers
Reispapieren
Geld
Ziektes
Vervoer
Eten
Communicatie
Vliegtickets
Vlag
Kaart
Vrijwilligerswerk
Taalreizen
Meehelpen?
Heb je zelf informatie, tips, foto’s of een mooi verhaal over Ecuador als vakantieland? Ben je bereid dit te delen zodat andere bezoekers van deze site er hun voordeel mee kunnen doen? Stuur dan een mail met de informatie wij zullen deze dan zo snel mogelijk toevoegen.
Onpartijdig
Deze website is geheel gemaakt en wordt geheel gemaakt door vrijwilligers. De informatie is allemaal gebasseerd op eigen bevindingen. Op deze manier kunnen we altijd onpartijdige informatie aanbieden.
Tip van de maand
Door de huidige lage stand van de Dollar is Ecuador als vakantieland nog aantrekkelijker geworden. In tegenstelling tot veel andere Zuid Amerikaanse landen die een eigen munteenheid hebben.
Meer over Geld >>
Impressie van Ecuador
Home > Bezienswaardigheden en trips > Water (Sport)    
Water (Sport)
Met de Galapagos eilanden, de Oceaankust, de Amazone en enkele rivieren die vanuit de Andes woest naar de Oceaan stromen biedt Ecuador voldoende mogelijkheden om je te vermaken op het water.

tips:

Watervallen
Tot nu toe zijn door mij twee watervallen bezocht in Ecaudor.

Baños
De watervallen zijn naast de warmwaterbronnen de grote trekpleister van Baños. Vooral de Pailón del Diablo is de moeite waard. Na een klein uurtje lopen kun je vanaf de doorgaande route de waterval bereiken. De wandeling ernaar toe is op zich al spectaculair. Eenmaal onderin het dal aangekomen kom je bij een restaurantje. Achter het restaurant vindt je het pad richting de grote waterval. Naast het restaurant is nog een spectaculaire hangbrug.

Waterval bij Banos

Mindo
De waterval in Mindo is niet echt spectaculair vanwege zijn natuurschoon of zijn grote hoogteverschil maar het is vooral leuk omdat het omgedoopt is tot een soort subtropisch zwemparadijs. Bij de waterval is zelfs een glijbaan geconstrueerd. Verder is het fantastisch om de lokale jeugd van grote hoogte in de watervallen te zien springen. Je moet trouwens niet bang zijn voor een beetje koud water want het is natuurlijk niet verwarmd.

Waterval bij Mindo

Mindo
Raften
In Ecuador kun je in verschillende rivieren goed raften. Het is erg spectaculair om je door stroomversnellingen te worstelen. Daarnaast is de sport vrij laagdrempelig en voor iedereen met een redelijke fysieke gesteldheid goed vol te houden. Vooral in en vlak na het regenseizoen is het raften erg heftig. Tijdens het regenseizoen is het iets minder hectisch maar ook nog erg leuk en spectaculair. Wanneer je op pad gaat is het belangrijk dat je een ervaren en betrouwbare gids meeneemt want raften kan gevaarlijk zijn.

Raften
Vissen
Vissen in Ecuador kan op verschillende plaatsen. Maar vooral de badplaats Salinas staat er bekend om. Hier worden dan ook verschillende diepzee vissen wedstrijden gehouden. Er wordt vooral gevist op Tonijn en Marlijn (blauw en zwart), maar ook but zeilvissen zijn erg popualair. In Salinas zijn zelfs enkele wereld records behaald.

Tijdens veel excursies in de Amazone zullen inheemse gidsen je de kunst van het vissen op Piranha bijbrengen.

Warmwaterbronnen
Doordat de aarde onder Ecuador erg vulkanisch actief is vind je er ook warmwaterbronnen.

Baños
Wanneer je in Ecuador iemand hoort praten over warmwaterbronnen heb je een grote kans dat hij of zij het heeft over de bronnen van Baños. Baños is van oudsher al de plaats waar de thermale baden erg veel bezoekers trekken. Door de grote bezoekersaantallen kan het wel zijn dat aan het eind van de dag de baden smerig zijn. Het is dan ook aan te raden om de baden van Baños s'ochtends te bezoeken.

Papallacta
Papallacta is niet al te bekend om zijn thermale baden. Maar vanaf Quito zijn deze baden goed te bereiken en misschien wel de mooiste van heel Ecuador. De baden zijn schoon, mooi aangelegd en liggen in een mooie omgeving.

www.papallacta.com.ec