Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Quito
Baños
Cotacachi
Cuenca
Guayaquil
Lasso
Mindo
Otavalo
Salinas
Riobamba
In Quito
Vulkanen
El Nariz del diablo
Water (sport)
Markten
Natuur
Historisch
Galapagos kaart
Reisverslag
Isla Isabella
Santa Cruz
San Salvador
San Cristobal
Isla Fernandina
Santa Maria
Isla Marchena
Isla Espanola
Isla Pinta
Isla Genovesa
Isla Tortuga
Isla Pinzon
Isla Rabida
Isla Theodoro Wolf
Isla Darwin
El Estazione
La Cienaga
Isla de Baños
Hotel Otavalo
Otavalo Prince
Mindo Garden
Hosteria Papagayo
KLM
Iberia
SNP
Djoser
Ander Licht Reizen
ATC
Yacu Amu
Indianen
Mestiezen
Afrikanen
Vogels
Kaaimannen
Piranha's
Spinnen
Insecten
Slangen
Seizoenen
Cijfers
Reispapieren
Geld
Ziektes
Vervoer
Eten
Communicatie
Vliegtickets
Vlag
Kaart
Vrijwilligerswerk
Taalreizen
Meehelpen?
Heb je zelf informatie, tips, foto’s of een mooi verhaal over Ecuador als vakantieland? Ben je bereid dit te delen zodat andere bezoekers van deze site er hun voordeel mee kunnen doen? Stuur dan een mail met de informatie wij zullen deze dan zo snel mogelijk toevoegen.
Goedkope bladen
Backpackers - Backpackers is een tijdschrift voor avonturiers.

National Geographic Traveler - Denk je na over je volgende reisbestemming? Dan mag je de nieuwe Traveler niet missen.

Buitenleven - Hét magazine voor levensgenieters.

Reizen - Het grootste reisblad van Nederland.

Columbus - Hét nieuwe reismagazine van Nederland
Onpartijdig
Deze website is geheel gemaakt en wordt geheel gemaakt door vrijwilligers. De informatie is allemaal gebasseerd op eigen bevindingen. Op deze manier kunnen we altijd onpartijdige informatie aanbieden.
Tip van de maand
Door de huidige lage stand van de Dollar is Ecuador als vakantieland nog aantrekkelijker geworden. In tegenstelling tot veel andere Zuid Amerikaanse landen die een eigen munteenheid hebben.
Meer over Geld >>
Impressie van Ecuador
Home > Tips > Communicatie    
Wat vergoed de reisverzekering wel en niet?
Ga je binnenkort op vakantie? Dan is het goed om een reisverzekering af te sluiten. We delen graag onze inzichten in wat er wel en niet verzekerd wordt op een reisverzekering. Wanneer een telefoon kapot gevallen is bijvoorbeeld wordt niet gedekt op een reisverzekering. Wanneer hij gestolen wordt op vakantie of wanneer je hem verliest wordt het wel vergoedt. is bijvoorbeeld wordt niet gedekt op een reisverzekering. Wanneer hij gestolen wordt op vakantie of wanneer je hem verliest wordt het wel vergoedt.
Wat wordt er gedekt op een reisverzekering?
Er zijn verschillende onderdelen welke van belang zijn bij een reisverzekering. Zo is er de bagage, kunnen er ongevallen zijn, geneeskundige kosten en ook buitengewone kosten. Denk bij deze laatste aan de kosten van reddingsacties of opsporingsacties. Ook begrafenis of crematiekosten in het buitenland kunnen hieronder vallen. Daarnaast zijn er ook de kosten van een gedwongen langer verblijf welke verzekerd zijn op een reisverzekering. Belkosten en de kosten voor nieuwe reisdocumenten vallen hier ook onder.
Directe hulp
Het is prettig om directe hulp te krijgen als dit nodig is. Er is een alarmcentrale welke 24 uur per dag bereikbaar is. Wanneer een direct familielid overlijd kun je terug naar Nederland. Ook als je een been breekt bij het skiën kun je naar Nederland terug.
De aanvullende dekkingen
Er zijn aanvullende pakketten waar je voor kunt kiezen. Denk aan de annuleringsverzekering, een autohulppakket, de verzekering van extra sportuitrusting of een rechtsbijstandsverzekering. Voorkom dubbele dekkingen. Dan betaal je teveel premie voor niets.
Wat wordt niet verzekerd?
Nalatigheid wordt niet verzekerd. Wanneer je op vakantie op de achterbank de koffers laat staan dan is dit niet verzekerd als ze gestolen worden. Je moet wel je best doen om te voorkomen dat er iets gestolen wordt. Daarnaast wordt slijtage ook niet verzekerd. Als een wieltje onder je koffer weg knalt omdat het al een paar jaar oud is wordt dit niet vergoed. Houd hier rekening mee als je de reisverzekering afsluit.
Externe links
telefoon kapot gevallen