Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Quito
Baños
Cotacachi
Cuenca
Guayaquil
Lasso
Mindo
Otavalo
Salinas
Riobamba
In Quito
Vulkanen
El Nariz del diablo
Water (sport)
Markten
Natuur
Historisch
Galapagos kaart
Reisverslag
Isla Isabella
Santa Cruz
San Salvador
San Cristobal
Isla Fernandina
Santa Maria
Isla Marchena
Isla Espanola
Isla Pinta
Isla Genovesa
Isla Tortuga
Isla Pinzon
Isla Rabida
Isla Theodoro Wolf
Isla Darwin
El Estazione
La Cienaga
Isla de Baños
Hotel Otavalo
Otavalo Prince
Mindo Garden
Hosteria Papagayo
KLM
Iberia
SNP
Djoser
Ander Licht Reizen
ATC
Yacu Amu
Indianen
Mestiezen
Afrikanen
Vogels
Kaaimannen
Piranha's
Spinnen
Insecten
Slangen
Seizoenen
Cijfers
Reispapieren
Geld
Ziektes
Vervoer
Eten
Communicatie
Vliegtickets
Vlag
Kaart
Vrijwilligerswerk
Taalreizen
Meehelpen?
Heb je zelf informatie, tips, foto’s of een mooi verhaal over Ecuador als vakantieland? Ben je bereid dit te delen zodat andere bezoekers van deze site er hun voordeel mee kunnen doen? Stuur dan een mail met de informatie wij zullen deze dan zo snel mogelijk toevoegen.
Goedkope bladen
Backpackers - Backpackers is een tijdschrift voor avonturiers.

National Geographic Traveler - Denk je na over je volgende reisbestemming? Dan mag je de nieuwe Traveler niet missen.

Buitenleven - Hét magazine voor levensgenieters.

Reizen - Het grootste reisblad van Nederland.

Columbus - Hét nieuwe reismagazine van Nederland
Onpartijdig
Deze website is geheel gemaakt en wordt geheel gemaakt door vrijwilligers. De informatie is allemaal gebasseerd op eigen bevindingen. Op deze manier kunnen we altijd onpartijdige informatie aanbieden.
Tip van de maand
Door de huidige lage stand van de Dollar is Ecuador als vakantieland nog aantrekkelijker geworden. In tegenstelling tot veel andere Zuid Amerikaanse landen die een eigen munteenheid hebben.
Meer over Geld >>
Impressie van Ecuador
Home > Tips > Communicatie    
Op vakantie met je peuter? Waar houd je rekening mee?
Wanneer je met je peuter op vakantie gaat is het belangrijk om niets te vergeten. Neem je kinderwagen mee en ook voldoende kleren en pampers. Daarnaast is het slim om te denken aan wat entertainment en speelgoed voor de peuter. Wanneer de peuter zich goed vermaakt dan kun jij dat ook. Waar moet je nog meer rekening mee houden?
Muggen
Het is belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Ze kunnen ziekten overbrengen en daarnaast zijn ze vervelend jeukerig. Neem een kleine klamboe mee om de peuter mee te beschermen als hij of zij slaapt. Er is ook deet als je in gebieden bent waar malaria is. Het is goed om het kind iedere keer te onderzoeken op muggenbulten. Vergeet trouwens ook niet om het kind te controleren op tekenbeten. Verwijder ze direct.
De juiste medicijnen
Als de peuter al medicijnen gebruikt is het belangrijk om te kijken of deze ook in het buitenland gebruikt kunnen worden. Zorg daarnaast ook voor de verbanddoos. Uiteraard is een zonnebrandcrème en zonnehoed een must in de zon. Kies een zonnebrandcrème die waterbestendig is en smeer de peuter iedere paar uur in.
Ben je met de auto?
Met de auto op vakantie biedt veel voordelen. Je kunt snel overal naartoe en ook je eigen bagage meenemen. Het ritme is helemaal af te stemmen op de kinderen en je kunt zo snel of langzaam gaan als jezelf wilt. Zorg voor wat entertainment in de auto en een comfortabele autostoel om ook in weg te slapen. Een airco is vaak aangenaam tijdens het reizen.
Diarre
Het is vervelend als het kind diarree krijgt. Zorg ervoor dat het kind dan veel blijft drinken om uitdroging te voorkomen. Voeg het water aan met wat suikers en zout. Ga naar de dokter als het niet zo snel overgaat. Het kan gevaarlijker zijn dan je denkt.
Externe links
Kinderwagen