Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Quito
Baños
Cotacachi
Cuenca
Guayaquil
Lasso
Mindo
Otavalo
Salinas
Riobamba
In Quito
Vulkanen
El Nariz del diablo
Water (sport)
Markten
Natuur
Historisch
Galapagos kaart
Reisverslag
Isla Isabella
Santa Cruz
San Salvador
San Cristobal
Isla Fernandina
Santa Maria
Isla Marchena
Isla Espanola
Isla Pinta
Isla Genovesa
Isla Tortuga
Isla Pinzon
Isla Rabida
Isla Theodoro Wolf
Isla Darwin
El Estazione
La Cienaga
Isla de Baños
Hotel Otavalo
Otavalo Prince
Mindo Garden
Hosteria Papagayo
KLM
Iberia
SNP
Djoser
Ander Licht Reizen
ATC
Yacu Amu
Indianen
Mestiezen
Afrikanen
Vogels
Kaaimannen
Piranha's
Spinnen
Insecten
Slangen
Seizoenen
Cijfers
Reispapieren
Geld
Ziektes
Vervoer
Eten
Communicatie
Vliegtickets
Vlag
Kaart
Vrijwilligerswerk
Taalreizen
Meehelpen?
Heb je zelf informatie, tips, foto’s of een mooi verhaal over Ecuador als vakantieland? Ben je bereid dit te delen zodat andere bezoekers van deze site er hun voordeel mee kunnen doen? Stuur dan een mail met de informatie wij zullen deze dan zo snel mogelijk toevoegen.
Goedkope bladen
Backpackers - Backpackers is een tijdschrift voor avonturiers.

National Geographic Traveler - Denk je na over je volgende reisbestemming? Dan mag je de nieuwe Traveler niet missen.

Buitenleven - Hét magazine voor levensgenieters.

Reizen - Het grootste reisblad van Nederland.

Columbus - Hét nieuwe reismagazine van Nederland
Onpartijdig
Deze website is geheel gemaakt en wordt geheel gemaakt door vrijwilligers. De informatie is allemaal gebasseerd op eigen bevindingen. Op deze manier kunnen we altijd onpartijdige informatie aanbieden.
Tip van de maand
Door de huidige lage stand van de Dollar is Ecuador als vakantieland nog aantrekkelijker geworden. In tegenstelling tot veel andere Zuid Amerikaanse landen die een eigen munteenheid hebben.
Meer over Geld >>
Impressie van Ecuador
Home > Tips > Communicatie    
Een lange reis naar Ecuador maken: wat kun je alvast regelen?
Wie zou er in zijn of haar leven geen lange reis naar Ecuador willen maken? Ecuador is een prachtig land, wat voor ieder wat wils te bieden heeft! Het land beschikt over fraaie steden, waar je heerlijk door knusse straatjes kunt slenteren. Daarbij biedt Ecuador voldoende mogelijkheden om actieve activiteiten te ondernemen. Ga bijvoorbeeld een stuk wandelen, of neem de mountainbike voor een fraaie fietstocht door onherbergzame gebieden. Voorafgaand aan je reis naar Ecuador zijn er verschillende zaken die geregeld moeten worden. In dit artikel zetten we een aantal van deze zaken voor je op een rijtje!
Parkeerplaats bij Schiphol reserveren
Een van de zaken die je voor een lange reis naar Ecuador kunt regelen, is het reserveren van een parkeerplaats bij Schiphol. Lang parkeren bij Schiphol kan op verschillende plekken en is vaak veel goedkoper, als je dit via een externe aanbieder doet in plaats van bij de luchthaven zelf. Deze aanbieders hebben meerdere parkeerterreinen rondom Schiphol, waarvandaan regelmatig gratis shuttlebussen naar de vertrekhallen rijden. Op internet vind je handige websites, waarop je deze aanbieders met elkaar kunt vergelijken. Zo vind je de goedkoopste optie voor het parkeren van je auto.
Verzekeringen voor je reis naar Ecuador
Tijdens je reis naar Ecuador wil je goed verzekerd zijn. Je moet er bijvoorbeeld niet aan denken, dat je de kosten voor een medische ingreep in het ziekenhuis van Ecuador zelf moet bekostigen. Deze medische kosten worden gedekt, wanneer je voor vertrek een reisverzekering afsluit. Reisverzekeringen worden zowel kortlopend, als doorlopend aangeboden. Vaak blijkt een doorlopende reisverzekering de goedkoopste optie te zijn bij een lange reis naar Ecuador. Bij reizen met een maximale duur van drie weken kan een kortlopende reisverzekering de beste optie zijn. Ook het afsluiten van een annuleringsverzekering kan een verstandige keuze zijn.

Externe links
Reisverzekeringen
Doorlopende 4 seizoenen Reis en annuleringsverzekering