Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Quito
Baños
Cotacachi
Cuenca
Guayaquil
Lasso
Mindo
Otavalo
Salinas
Riobamba
In Quito
Vulkanen
El Nariz del diablo
Water (sport)
Markten
Natuur
Historisch
Galapagos kaart
Reisverslag
Isla Isabella
Santa Cruz
San Salvador
San Cristobal
Isla Fernandina
Santa Maria
Isla Marchena
Isla Espanola
Isla Pinta
Isla Genovesa
Isla Tortuga
Isla Pinzon
Isla Rabida
Isla Theodoro Wolf
Isla Darwin
El Estazione
La Cienaga
Isla de Baños
Hotel Otavalo
Otavalo Prince
Mindo Garden
Hosteria Papagayo
KLM
Iberia
SNP
Djoser
Ander Licht Reizen
ATC
Yacu Amu
Indianen
Mestiezen
Afrikanen
Vogels
Kaaimannen
Piranha's
Spinnen
Insecten
Slangen
Seizoenen
Cijfers
Reispapieren
Geld
Ziektes
Vervoer
Eten
Communicatie
Vliegtickets
Vlag
Kaart
Vrijwilligerswerk
Taalreizen
Meehelpen?
Heb je zelf informatie, tips, foto’s of een mooi verhaal over Ecuador als vakantieland? Ben je bereid dit te delen zodat andere bezoekers van deze site er hun voordeel mee kunnen doen? Stuur dan een mail met de informatie wij zullen deze dan zo snel mogelijk toevoegen.
Goedkope bladen
Backpackers - Backpackers is een tijdschrift voor avonturiers.

National Geographic Traveler - Denk je na over je volgende reisbestemming? Dan mag je de nieuwe Traveler niet missen.

Buitenleven - Hét magazine voor levensgenieters.

Reizen - Het grootste reisblad van Nederland.

Columbus - Hét nieuwe reismagazine van Nederland
Onpartijdig
Deze website is geheel gemaakt en wordt geheel gemaakt door vrijwilligers. De informatie is allemaal gebasseerd op eigen bevindingen. Op deze manier kunnen we altijd onpartijdige informatie aanbieden.
Tip van de maand
Door de huidige lage stand van de Dollar is Ecuador als vakantieland nog aantrekkelijker geworden. In tegenstelling tot veel andere Zuid Amerikaanse landen die een eigen munteenheid hebben.
Meer over Geld >>
Impressie van Ecuador
Home > Tips > Communicatie    
Reistips voor een seniorenvakantie naar Zuid-Amerika
Reistips voor een seniorenvakantie naar Zuid-Amerika
Wat is er nu fijner dan om volop te genieten van je pensioen of het vooruitzicht op het pensioen? Neem een voorproefje en ga lekker met een seniorenvakantie naar Zuid Amerika. Het is een continent wat anders is. Warmer, mooier, ruwer en aantrekkelijker! Het is een keer wat anders dan naar de Camping in Ede of het hutje op de heide. Het is goed om je grenzen letterlijk en figuurlijk te verleggen. Vergeet alle zorgen en ook die zeurderige kniepijn eens een keer en ga er lekker op uit. Met de juiste zooltjes is de kniepijn vaak goed te verhelpen.
Wat mag je verwachten?
Het is goed om de mogelijkheden te ontdekken om een vakantie naar Zuid Amerika te boeken. Je kunt kiezen voor eigenlijk alles. Je kunt een strandvakantie boeken naar Brazilië, een trip maken door het regenwoud in Ecuador en natuurlijk ook een complete rondreis maken langs de Maya tempels in Peru, de Galapagos eilanden en vervolgens nog een biefstukje eten in Argentinië. Het is maar net wat je wilt en wat je leuk vindt. Uiteraard is het budget ook een belangrijke factor als je naar Zuid AMerika gaat.
Een paar praktische aandachtspunten
Het is belangrijk om een beetje Spaans te kunnen spreken. Ook is het goed om je visa allemaal goed op orde te hebben. Daarnaast is het slim om ook de lokale munt te hebben in je portemonnee. Vervolgens is het simpelweg volop genieten van de reis. Boek op tijd je ticket om zo niet de hoofdprijs te betalen en zorg voor een goede planning. Laat je echter niet alleen door de planning leiden, maar geniet vooral van alles wat je ziet. Het is natuurlijk geweldig om zo een mooie vakantie te maken. Ook voor jou is er wat moois te vinden in Zuid Amerika. Het kan ook beginnen in Suriname, waar ze ook Nederlands begrijpen en verstaan.
Externe links
Kniepijn