Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Quito
Baños
Cotacachi
Cuenca
Guayaquil
Lasso
Mindo
Otavalo
Salinas
Riobamba
In Quito
Vulkanen
El Nariz del diablo
Water (sport)
Markten
Natuur
Historisch
Galapagos kaart
Reisverslag
Isla Isabella
Santa Cruz
San Salvador
San Cristobal
Isla Fernandina
Santa Maria
Isla Marchena
Isla Espanola
Isla Pinta
Isla Genovesa
Isla Tortuga
Isla Pinzon
Isla Rabida
Isla Theodoro Wolf
Isla Darwin
El Estazione
La Cienaga
Isla de Baños
Hotel Otavalo
Otavalo Prince
Mindo Garden
Hosteria Papagayo
KLM
Iberia
SNP
Djoser
Ander Licht Reizen
ATC
Yacu Amu
Indianen
Mestiezen
Afrikanen
Vogels
Kaaimannen
Piranha's
Spinnen
Insecten
Slangen
Seizoenen
Cijfers
Reispapieren
Geld
Ziektes
Vervoer
Eten
Communicatie
Vliegtickets
Vlag
Kaart
Vrijwilligerswerk
Taalreizen
Meehelpen?
Heb je zelf informatie, tips, foto’s of een mooi verhaal over Ecuador als vakantieland? Ben je bereid dit te delen zodat andere bezoekers van deze site er hun voordeel mee kunnen doen? Stuur dan een mail met de informatie wij zullen deze dan zo snel mogelijk toevoegen.
Goedkope bladen
Backpackers - Backpackers is een tijdschrift voor avonturiers.

National Geographic Traveler - Denk je na over je volgende reisbestemming? Dan mag je de nieuwe Traveler niet missen.

Buitenleven - Hét magazine voor levensgenieters.

Reizen - Het grootste reisblad van Nederland.

Columbus - Hét nieuwe reismagazine van Nederland
Onpartijdig
Deze website is geheel gemaakt en wordt geheel gemaakt door vrijwilligers. De informatie is allemaal gebasseerd op eigen bevindingen. Op deze manier kunnen we altijd onpartijdige informatie aanbieden.
Tip van de maand
Door de huidige lage stand van de Dollar is Ecuador als vakantieland nog aantrekkelijker geworden. In tegenstelling tot veel andere Zuid Amerikaanse landen die een eigen munteenheid hebben.
Meer over Geld >>
Impressie van Ecuador
Home > Tips > Communicatie    
Tips voor een gezinsvakantie naar Ecuador
Weinig budget en toch op vakantie?
Zin om lekker op vakantie te gaan, maar op dit moment even geen budget om flink uit te pakken? Geen paniek! Er zijn allerlei manieren om er toch even tussenuit te gaan en te genieten van een heerlijke vakantie die prima binnen je budget past.
Vergelijken
Wil je goedkoop op reis? Dan zal je net wat meer tijd en moeite moeten stoppen in het uitzoeken van je vakantie dan wanneer je een ruim budget hebt. Vergelijken is namelijk het toverwoord, en dat kost nu eenmaal wat tijd. Reisorganisaties bieden vaak precies dezelfde of sterk vergelijkbare reizen tegen verschillende prijzen aan. Vergelijk ze dus goed, want dit kan veel geld schelen. Je kunt ervoor kiezen om zelf alle reisorganisaties af te zoeken, en te zien wie de reis die jij in gedachten hebt het goedkoopst aanbiedt. Wil je goedkoop op reis kun je er echter ook voor kiezen om je te richten op prijsvergelijkingssites. Zij hebben de reizen en prijzen van veel aanbieders netjes in hun systeem staan en kunnen jou de beste en goedkoopste opties laten zien. Dat scheelt niet alleen veel geld, maar ook nog eens veel tijd.
Kies je voor een buitenlandse vakantie? Let dan ook een beetje op het prijspeil op je bestemming. Leuk als je een goedkoop reisje naar Cannes hebt weten te boeken, maar de prijzen in de horeca liggen hier zoveel hoger dan op menig andere bestemming dat je alsnog een heel stuk duurder uit kunt komen.
Toch te duur?
Heb je na alle prijzen te hebben vergeleken toch de conclusie moeten trekken dat een reisje naar het buitenland er dit jaar niet in zit, omdat het toch echt niet binnen je budget blijkt te passen? Geen nood. Ook dan kun je toch iets verzinnen om een fijne vakantie te hebben. Blijf gewoon eens in Nederland bijvoorbeeld. Als je geen vervoer hoeft te betalen, zoals naar het buitenland, ben je tenslotte al snel wat goedkoper uit. Een luxe hotel zit er misschien niet in, maar een hostel kan ook een prima plek zijn om te overnachten. Deze vind je in alle grote steden maar ook in de buurt van mooie natuurgebieden. Een ideale manier om nieuwe plekken te ontdekken.
Nog goedkoper kun je het maken als je besluit thuis te overnachten. Klinkt niet als een vakantie? Kwestie van omdenken! Zorg dat je lekker de hele dag op stap bent: ga naar het strand, maak een mooie boswandeling, stap op de trein naar een stad die je nog nooit eerder hebt bezocht en doe de dingen die je op vakantie ook zou doen: een terrasje pakken, mooie foto’s maken, relaxen. Denk daar je eigen vertrouwde bed, dat altijd lekkerder slaapt dan dat in een hotel, bij en je hebt een topvakantie!
Externe links
Goedkoop op reis