Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Quito
Baños
Cotacachi
Cuenca
Guayaquil
Lasso
Mindo
Otavalo
Salinas
Riobamba
In Quito
Vulkanen
El Nariz del diablo
Water (sport)
Markten
Natuur
Historisch
Galapagos kaart
Reisverslag
Isla Isabella
Santa Cruz
San Salvador
San Cristobal
Isla Fernandina
Santa Maria
Isla Marchena
Isla Espanola
Isla Pinta
Isla Genovesa
Isla Tortuga
Isla Pinzon
Isla Rabida
Isla Theodoro Wolf
Isla Darwin
El Estazione
La Cienaga
Isla de Baños
Hotel Otavalo
Otavalo Prince
Mindo Garden
Hosteria Papagayo
KLM
Iberia
SNP
Djoser
Ander Licht Reizen
ATC
Yacu Amu
Indianen
Mestiezen
Afrikanen
Vogels
Kaaimannen
Piranha's
Spinnen
Insecten
Slangen
Seizoenen
Cijfers
Reispapieren
Geld
Ziektes
Vervoer
Eten
Communicatie
Vliegtickets
Vlag
Kaart
Vrijwilligerswerk
Taalreizen
Meehelpen?
Heb je zelf informatie, tips, foto’s of een mooi verhaal over Ecuador als vakantieland? Ben je bereid dit te delen zodat andere bezoekers van deze site er hun voordeel mee kunnen doen? Stuur dan een mail met de informatie wij zullen deze dan zo snel mogelijk toevoegen.
Goedkope bladen
Backpackers - Backpackers is een tijdschrift voor avonturiers.

National Geographic Traveler - Denk je na over je volgende reisbestemming? Dan mag je de nieuwe Traveler niet missen.

Buitenleven - Hét magazine voor levensgenieters.

Reizen - Het grootste reisblad van Nederland.

Columbus - Hét nieuwe reismagazine van Nederland
Onpartijdig
Deze website is geheel gemaakt en wordt geheel gemaakt door vrijwilligers. De informatie is allemaal gebasseerd op eigen bevindingen. Op deze manier kunnen we altijd onpartijdige informatie aanbieden.
Tip van de maand
Door de huidige lage stand van de Dollar is Ecuador als vakantieland nog aantrekkelijker geworden. In tegenstelling tot veel andere Zuid Amerikaanse landen die een eigen munteenheid hebben.
Meer over Geld >>
Impressie van Ecuador
Home > Dieren > Insecten    

Roadtrip maken door Ecuador, let hier op

Iedereen droomt er wel eens van, het maken van een verre reis. Helaas is het maken van een verre reis niet voor iedereen weggelegd. Dit komt doordat het maken van een verre reis erg duur is. Daarnaast vindt een grote groep mensen het ook prima om ieder jaar dicht bij huis te blijven. Als je daarentegen toch op een verre reis gaat, dan is het leuk om in dit land ook een roadtrip te maken. Een roadtrip houdt in dat je met je medereizigers in een (gehuurde) auto of camper door het vakantieland heen rijdt. Veel jongeren en gezinnen vinden het fantastisch om een roadtrip te maken. Wanneer je een roadtrip maakt, zie je meer van de omgeving en ontdek je nieuwe plekken. Het is mogelijk om je roadtrip vooraf in te plannen. Bijvoorbeeld door van hotel naar hotel te rijden, of van camping naar camping. Daarentegen is het ook een optie niets in te plannen. Dit is echter niet aan te raden, zeker niet in een land waar je nog nooit geweest bent.

Een leuk land voor een roadtrip

Als je in de nabije toekomst een roadtrip wilt maken, dan is Ecuador een leuke bestemming. Ecuador ligt in Zuid-Amerika. Het land ligt op zo'n 10 duizend kilometer vanaf Amsterdam. Dit betekent dat je ongeveer 12 uur in het vliegtuig doorbrengt. Maar, als je deze lange reis erop hebt zitten, ben je wel aangekomen in een prachtig land. Het is zelfs zo dat je geen visum nodig hebt als je Ecuador bezoekt. Wanneer je een roadtrip gaan maken heb je natuurlijk ook een auto of een camper nodig. Als je voor wat meer flexibiliteit wilt gaan, is een auto aan te raden. Tijdens de huur van een auto is het wel van belang om de auto te verzekeren. Je kunt de auto verzekeren tegen schade en diefstal.

ecuadorauto