Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Quito
Baños
Cotacachi
Cuenca
Guayaquil
Lasso
Mindo
Otavalo
Salinas
Riobamba
In Quito
Vulkanen
El Nariz del diablo
Water (sport)
Markten
Natuur
Historisch
Galapagos kaart
Reisverslag
Isla Isabella
Santa Cruz
San Salvador
San Cristobal
Isla Fernandina
Santa Maria
Isla Marchena
Isla Espanola
Isla Pinta
Isla Genovesa
Isla Tortuga
Isla Pinzon
Isla Rabida
Isla Theodoro Wolf
Isla Darwin
El Estazione
La Cienaga
Isla de Baños
Hotel Otavalo
Otavalo Prince
Mindo Garden
Hosteria Papagayo
KLM
Iberia
SNP
Djoser
Ander Licht Reizen
ATC
Yacu Amu
Indianen
Mestiezen
Afrikanen
Vogels
Kaaimannen
Piranha's
Spinnen
Insecten
Slangen
Seizoenen
Cijfers
Reispapieren
Geld
Ziektes
Vervoer
Eten
Communicatie
Vliegtickets
Vlag
Kaart
Vrijwilligerswerk
Taalreizen
Meehelpen?
Heb je zelf informatie, tips, foto’s of een mooi verhaal over Ecuador als vakantieland? Ben je bereid dit te delen zodat andere bezoekers van deze site er hun voordeel mee kunnen doen? Stuur dan een mail met de informatie wij zullen deze dan zo snel mogelijk toevoegen.
Goedkope bladen
Backpackers - Backpackers is een tijdschrift voor avonturiers.

National Geographic Traveler - Denk je na over je volgende reisbestemming? Dan mag je de nieuwe Traveler niet missen.

Buitenleven - Hét magazine voor levensgenieters.

Reizen - Het grootste reisblad van Nederland.

Columbus - Hét nieuwe reismagazine van Nederland
Onpartijdig
Deze website is geheel gemaakt en wordt geheel gemaakt door vrijwilligers. De informatie is allemaal gebasseerd op eigen bevindingen. Op deze manier kunnen we altijd onpartijdige informatie aanbieden.
Tip van de maand
Door de huidige lage stand van de Dollar is Ecuador als vakantieland nog aantrekkelijker geworden. In tegenstelling tot veel andere Zuid Amerikaanse landen die een eigen munteenheid hebben.
Meer over Geld >>
Impressie van Ecuador
Home > Dieren > Insecten    

Op vakantie in Ecuador met de auto

Wanneer je een bucketlist aan het afwerken bent, kan het maken van een verre reis niet ontbreken. Het maken van een verre reis is namelijk voor veel mensen goed om minimaal een keer mee te maken. Door het maken van een verre reis zul je nieuwe culturen ontdekken. Daarnaast zul je ontzettend mooie landschappen tegenkomen. Ver is voor iedereen anders. De een vindt een reis naar Duitsland erg ver, voor de ander is een reis naar Noord- Afrika dichtbij. Bij een reisbureau spreken ze echter van een verre reis wanneer je naar een ander continent gaat. Een voorbeeld van zo'n continent is Zuid-Amerika. In Zuid-Amerika liggen een aantal unieke landen. Een voorbeeld van zo'n land is Ecuador, het land is niet echt populair in Nederland. De meeste Nederlanders zijn beter bekend met de verschillende buurlanden van Ecuador, zoals Peru en Colombia.

Tips in Ecuador

Ecuador ligt ongeveer op 12 uur vliegen van Amsterdam. Dit is dus een redelijk lange vlucht. Het land ligt namelijk op zo'n tienduizend kilometer afstand van Amsterdam. Door deze grote afstand is er een groot cultuurverschil verschil. Ook is de natuur niet te vergelijken met die van Nederland. Nederlands is namelijk erg vlak, terwijl er in Ecuador een aantal vulkanen ontstaan zijn.

Tips in Ecuador

In tegenstelling tot veel andere landen, is het in Ecuador niet verplicht om een visum te hebben. Je kunt het land dus gemakkelijk inkomen. Daarnaast is het tamelijk eenvoudig om een auto te huren, bijvoorbeeld voor een roadtrip. Je kunt deze auto huren bij verschillende autoverhuurbedrijven. Echter is het niet verstandig altijd voor het goedkoopste bedrijf te kiezen. Ook is het belangrijk om je huurauto goed te verzekeren. Zo kun je de auto verzekeren tegen schade en diefstal. Als je benieuwd bent naar wat zo'n verzekering kost, dan kun je een simulatie autoverzekering uitvoeren.

ecuadorauto