Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Quito
Baños
Cotacachi
Cuenca
Guayaquil
Lasso
Mindo
Otavalo
Salinas
Riobamba
In Quito
Vulkanen
El Nariz del diablo
Water (sport)
Markten
Natuur
Historisch
Galapagos kaart
Reisverslag
Isla Isabella
Santa Cruz
San Salvador
San Cristobal
Isla Fernandina
Santa Maria
Isla Marchena
Isla Espanola
Isla Pinta
Isla Genovesa
Isla Tortuga
Isla Pinzon
Isla Rabida
Isla Theodoro Wolf
Isla Darwin
El Estazione
La Cienaga
Isla de Baños
Hotel Otavalo
Otavalo Prince
Mindo Garden
Hosteria Papagayo
KLM
Iberia
SNP
Djoser
Ander Licht Reizen
ATC
Yacu Amu
Indianen
Mestiezen
Afrikanen
Vogels
Kaaimannen
Piranha's
Spinnen
Insecten
Slangen
Seizoenen
Cijfers
Reispapieren
Geld
Ziektes
Vervoer
Eten
Communicatie
Vliegtickets
Vlag
Kaart
Vrijwilligerswerk
Taalreizen
Meehelpen?
Heb je zelf informatie, tips, foto’s of een mooi verhaal over Ecuador als vakantieland? Ben je bereid dit te delen zodat andere bezoekers van deze site er hun voordeel mee kunnen doen? Stuur dan een mail met de informatie wij zullen deze dan zo snel mogelijk toevoegen.
Goedkope bladen
Backpackers - Backpackers is een tijdschrift voor avonturiers.

National Geographic Traveler - Denk je na over je volgende reisbestemming? Dan mag je de nieuwe Traveler niet missen.

Buitenleven - Hét magazine voor levensgenieters.

Reizen - Het grootste reisblad van Nederland.

Columbus - Hét nieuwe reismagazine van Nederland
Onpartijdig
Deze website is geheel gemaakt en wordt geheel gemaakt door vrijwilligers. De informatie is allemaal gebasseerd op eigen bevindingen. Op deze manier kunnen we altijd onpartijdige informatie aanbieden.
Tip van de maand
Door de huidige lage stand van de Dollar is Ecuador als vakantieland nog aantrekkelijker geworden. In tegenstelling tot veel andere Zuid Amerikaanse landen die een eigen munteenheid hebben.
Meer over Geld >>
Impressie van Ecuador
Home > Dieren > Insecten    

Schitterende wandelvakantie beleven maar Ecuador te ver

Schitterende wandelvakantie beleven maar Ecuador te ver?

Ecuador is een geweldig land voor een avontuur dat je nog lang zult heugen. Daar kun je alles over lezen op deze website. Helaas, voor sommige mensen is Ecuador toch wel een beetje een brug te ver. In de zin dat je zit toch al gauw zo een 12 uur in een vliegtuig, en voor sommige mensen is dat gewoon niet haalbaar. Mijn moeder bijvoorbeeld, wordt al ziek als ze denkt aan vliegen, laat staat als zij daadwerkelijk 12 uur lang onafgebroken in een vliegtuig zit. Een hel voor haar, en vele andere lotgenoten.

Voor een fijne wandelvakantie hoef je echter echt niet helemaal naar de andere kant van de planeet te vliegen. Dat kan ook prima in de Benelux. Toegegeven, in Nederland hebben we bitter weinig echte natuur, geen bergen, niets om enthousiast over te worden. Maar niet heel ver rijden van Nederland is een natuurgebied te vinden dat in principe alle criteria voor een top wandelvakantie afvinkt: de Belgische Ardennen. De natuur die je daar vindt, is indrukwekkend, anders dan Ecuador natuurlijk, het is niet te vergelijken als appels en peren, maar alsnog schitterend natuurlijk. Voor een goede wandelvakantie hoef je dus echt niet helemaal naar Zuid-Amerika af te vliegen.

Daarbij, de Ardennen hebben zeker wel enige voordelen t.o.v. Ecuador. Natuurlijk de taal. Officieel is dit natuurlijk een Frans taalgebied. Maar er zijn vele campings te vinden in de Ardennen met Nederlandse eigenaren en staf zoals bijv. Outdoor Camping Barvaux. Dat heb je over het algemeen niet in Ecuador laten we eerlijk zijn. Wel zo fijn als je de Spaanse taal niet machtig bent. Je bespaart verder de vliegticket kosten. Retourtje Ecuador met de KLM kost je toch om en nabij duizend Euro dus die kosten die je daar bespaart kun je bijvoorbeeld uitgeven aan lekkere Belgische biertjes.

Een aanrader in de Ardennen is om een arrangement te boeken zoals hier beschreven: https://campingardennen.nl/arrangementen/wandelvakantie/ Het enige dat je dan nog hoeft te doen is op te dagen. Eten en accommodatie geheel geregeld. Wel zo makkelijk. Er zijn zoveel wandelpaden in de Ardennen dat je nooit dezelfde weg hoeft af te leggen. Zelfs al zou je een decennia doorbrengen in de Ardennen dan heb je waarschijnlijk nog niet alle mogelijkheden ontdekt.